Dennis Kayderman: Cazul ,,Vulpea” de Leila Sandra M.

Alina Ioana Dinu este unul dintre cei mai spectaculoși bloggeri de carte din România, scrie pentru GÂNDUL.RO, la rubrica ”GÂNDURI PRINTRE CĂRȚI”. Alina citește autori români și ne îndeamnă și pe noi să îi susținem! În primul articol pe care îl publică pe GÂNDUL.RO, ea recomandă să descoperim Cazul ”Vulpea”, un thriller polițist intens, antrenant, cu care autoarea Leila Sandra M. stârnește interes, fiind cel mai bun thriller al primăverii.

”Într-o primăvară care nu a debutat nicidecum după așteptări, editura Velvet Story a riscat și s-a lansat pe piața de carte românească în forță. Promovând autorii români și literatura de calitate, printre primele cărți publicate se regăsește romanul Cazul ”Vulpea”, al autoarei Leila Sandra M., un thriller ce i-a încântat pe cititorii genului.

Am citit povestea cu sufletul la gură și pot să afirm că scriitura antrenantă te duce cu gândul la serialele americane de investigație, creând o atmosferă tulburătoare din care ieși totuși plin de energie și încântat. Acesta este primul volum din seria Dennis Kayderman, agentul de investigații ce ocupă planul principal al acțiunii, o serie ce se prezintă incitantă și cu potențialul de a deveni o saga grozavă. Cazul ”Vulpea” este limpede cel mai bun thriller al unui autor român al acestei primăveri și este recomandarea perfectă pe care o fac nu doar iubitorilor de acțiune, ci tuturor, pentru a se convinge că avem cărți excelente, ce merită citite.

Leila Sandra M. stăpânește foarte bine schimbarea de perspectivă, pe cea temporală și răsturnările de situație. În stilul ei de scriere se vede atenția pentru detalii, mister și suspans, portretul personajelor și conturarea intrigii, dar nu scapă din vedere nici veridicitatea trăirilor, dând armonie poveștii cu emoții și sentimente care te frământă și te înfioară deopotrivă.

Suspans, crime ce merg mână în mână cu o poveste de dragoste

Acțiunea se împarte în două planuri, introducerea făcându-se cu prezentarea personajului feminin Norma Tucker, care în urma unui accident rămâne amnezică și nu are încotro decât să se încreadă în bărbatul care i se prezintă drept soțul ei – Joe. Situația ei extraordinară și nefericită e pe cale să devină și mai rea, descoperind stilul de trai pe care aparent îl duce și caracterul omului pe care se presupune că îl iubește. Amintirile se lasă greu revenite, dar simțurile îi dictează că ceva este în neregulă.

Dennis Kayderman, prin prisma meseriei sale, trebuie să dezgroape secrete, însă nici viața lui nu este privată de umbra unor evenimente dramatice. Perseverent, de neoprit în aflarea adevărului, singurul caz care contează pentru el este cel al dispariției soției sale. Ieșind chiar și din cuvântul superiorului său și plecând pe cont propriu să investigheze o pistă, Dennis nu se lasă speriat de pierderea postului, ci doar de speranța care începe să i se stingă.

O cursă cu obstacole, în care, când nu mai ai nimic de pierdut, riști totul

Orășelul Woodstock știe să își păstreze misterele, cu toate tenebrele sale. Când Dennis începe să pună întrebări, în jurul șerifului Owens se ridică suspiciuni pe care nu le poate ignora. Răscolind trecutul, află că lucrurile sunt chiar mai ciudate și șocante decât se aștepta. Dispariții ale unor femei, anchete neglijent conduse, mușamalizări – toate adunate într-un caz nerezolvat de ani: Cazul ”Vulpea”.

Leave a comment