Home
Shop
Wishlist0

(+40) 720 063 123

Publicare

“Am scris o carte. Ce fac mai departe?”

Orice autor ajunge, mai devreme sau mai târziu, în acest punct, iar răspunsul la întrebarea de mai sus nu este la fel de evident pe cât de non-echivocă este întrebarea în sine.

Primim manuscrise atât de la debutanți cât și de la scriitori publicați.

Următoarele rânduri vă pot servi drept un mic ghid inițial, în speranța de a vă călăuzi pașii spre scopul dumneavoastră final: publicarea unei cărți.

1.     Trimiterea și evaluarea manuscrisului

Primul pas după ce ați încheiat de scris ultimul capitol al cărții este să supuneți manuscrisul atenției unei edituri.

Velvet Story acceptă spre evaluare manuscrise trimise în format Word (*.doc), să conțină diacritice, să fie însoțite de un sinopsis de maximum o pagină, să fie specificat genul literar al operei, număr de telefon pentru contact și CV-ul autorului.

Manuscrisele trimise vor fi citite și evaluate de către echipa Velvet Story, urmând ca răspunsul să-i parvină autorului în scris (prin e-mail), în termen de 30/60 de zile lucrătoare, în funcție de volumul de muncă al editurii.

Pentru evaluare sunt acceptate manuscrisele întregi (adică terminate)

Dacă manuscrisul este acceptat spre publicare (se încadrează în standardele editurii), autorul va fi contactat pentru a i se propune o discuție cu editorul (telefonic sau e-mail)

Dacă manuscrisul este refuzat, editura Velvet Story își rezervă dreptul de a nu motiva decizia refuzului și se obligă să șteargă din baza de date orice informație referitoare la autor și la manuscrisul trimis. (Răspuns prin e-mail)

Manuscrisele trimise spre evaluare, cererile de informații suplimentare, precum și orice altă comunicare cu editura se poate face prin e-mail  pe adresa manuscris@velvetstory.ro sau prin poștă, la adresa : Strada Tufanului, nr 3C, Mogoșoaia, 077135, jud Ilfov.

2.Editarea cărții

Editorul vă contactează pentru o primă discuție. Vă aduce la cunoștință diverse informații pe care trebuie să le cunoașteți, cum ar fi: înainte de a fi publicată, orice carte trebuie editată, adică trebuie adusă într-o formă optimă, care întrunește standardele pieței de carte. Chiar dacă sunteți cel mai uluitor scriitor din lume, tot aveți nevoie de cineva care să vă înlăture asperitățile, să dea strălucire manuscrisului dumneavoastră și să corecteze greșelile; dacă vor fi necesare modificări asupra textului manuscrisului, al narațiunii, dialogurilor, stabilirii capitolelor și, în general, a felului cum trebuie să “curgă” opera, pentru a avea un impact maxim asupra pieței de carte și a cititorilor.

De asemenea, se va discuta despre alegerea formatului de carte, a fontului, a tipului de hârtie folosită, numărului de pagini, copertă, tiraj, etc. În funcție de toate acestea veți primi o ofertă de preț.

Veți primi din partea editurii cele mai corecte oferte pentru alegerea tirajului, tipografiei, calității tiparului, costurilor, timpului de execuție, etc.

Dacă autorul este de acord și acceptă standardele editurii, se trece la pasul următor – semnarea contractului cu editura, atât pentru drepturi, cât și de confidențialitate. Din acel moment începe lucrul la manuscris.

3.Redactare / Corectură /Stilizare

Cartea va fi citită de un editor/redactor de carte specializat. Orice autor se lasă prins în mrejele propriei opere, axându-se pe firul narativ. Redactorul va depista dacă manuscrisul are nevoie de anumite modificări, pe care le va comunica autorului. (fluiditate, construcție, acțiune, logică, personaje, ordinea capitolelor, final)

Stilizare I: O primă modificare se face de către autor, în urma informațiilor primite, deoarece este cel care își cunoaște cel mai bine opera.

 Redactarea/ Corectura

Cartea revine după modificare la editor/redactor de carte specializat. Redactorul corector este cel care va curăța și aranja textul – astfel încât să ajungă o poveste care să curgă și să fie calitativă. Elimină greșelile apărute în text – ortografie, timpi, forma frazelor, punctuație, topică, repetiție, pleonasme, expresii non sens. Redactorul nu schimbă stilul, nu modifică mesajul cărții, ci încearcă să evidențieze narațiunea și să ofere valoare textului.

Ce înseamnă > Redactor /corector specializat:  profesori masteranzi în limba și literatura română, filologi, masteranzi în limbi străine – franceză, engleză). Oferim corectură de calitate și la cel mai înalt nivel.

Stilizare II

După ce manuscrisul a fost ,,stilizat’’ de către redactorul corector, se trimite autorului pentru verificare.

Dacă totul este în regulă se trece la următorul pas.

4.Tehnoredactare

Tehnoredactarea înseamnă pregătirea tehnică a unui manuscris, înainte de a începe operația de tipărire, și se execută după reguli bine stabilite. Paginare carte – textul se așează în pagină ținând cont de fonturi, forma manuscrisului și tiparului, de grafica de carte. Pentru cărțile color sau cu ilustrații sunt importante culorile, imaginile, etc.

5.Copertă

 Machetarea copertelor și dispunerea informațiilor pe copertă conform standardelor de publicare ale editurii. Dacă nu te descurci singur pentru realizarea copertei, care să îndeplinească standardele editurii, îți punem la dispoziție un design profesionist. Noi vom realiza coperta în două variante, autorul alegând ceea ce îi place,  (autorul își poate exprima dorința în ceea ce privește caracterele, culoarea, etc). În funcție de cerințele manuscrisului, a poveștii, unele imagini pot fi cumpărate. (Prețul copertei se schimbă dacă imaginile sunt cumpărate). Același tratament trebuie să îl aibă și imaginea pentru copertă a autorului dacă este pusă la dispoziția editurii (adică grijă la drepturile de autor). Din aceste motive preferăm copertele realizate de designerii noștri, să nu intrăm în conflicte de interese, în ceea ce privește drepturile de autor. O copertă realizată de un profesionist, bine realizată, are impact asupra cititorului, fiind un element important în cumpărarea cărții. Prima impresie contează, așadar este important  felul în care sunt dispuse pe coperte titlul cărții, numele autorului, subtitlul, etc.

6. Creație text pentru coperta a IV-a

Textul de pe coperta a IV-a a cărții are un impact major în vânzarea unei cărți. Poate fi sinopsis-ul sau un text stilizat, realizat de către redactorul Velvet Story.

7. ISBN

Editura va furniza atât ISBN-ul, cât și CIP-ul. Înainte de publicarea cărții, titlul va primi și o descriere CIP, care va ajuta la promovarea cărții de către Biblioteca Națională către: biblioteci, centre culturale, librării, distribuitori de carte.

8.Verificarea și pregătirea documentelor pentru tipar

Realizarea DTP-ului

 Înainte de a fi trimisă la tipar, cartea (inclusiv coperta) trebuie să primească bunul de tipar din partea autorului. Bun de tipar (BT)

9.Distribuție

Distribuție pe site-ul editurii și în librăriile online partenere. Sau distribuție (vânzare) directă – lansări, târguri de carte.

De asemenea, în cazul distribuției comerciale, există diverse rabaturi, taxe, oferte promoționale, etc, practicate de către distribuitori/vânzători.

În funcție de toate aceste date și a informărilor privind prețul de producție al cărții, precum și de alte cheltuieli editoriale, editura stabilește prețul de vânzare al cărții, care va fi comunicat mai departe în rețeaua de distribuție.

10.Promovarea cărții și a autorului

Odată ajunsă în rețele de distribuție, pentru ca impactul de vânzare să fie maxim, o carte trebuie să beneficieze de o promovare bună.

Velvet Story pune la dispoziția autorilor săi, recenzii pe bloguri partenere, concursuri, lansări de carte, diverse evenimente, promovare în mediul online ca noutate în curs de apariție.

Un element de plusvaloare este participarea directă a autorului la diferite ocazii, în care contactul direct cu cititorii reprezintă un instrument de promovare de primă mână.

Odată ce titlul a fost publicat, este benefic și necesar ca autorul să participe și pe cont propriu la promovarea cărții, independent de promovarea făcută de editură, sporind expunerea și, implicit, vânzarea. Oricât de bună ar fi o carte, nu va capta în totalitate atenția cititorului, dacă autorul, implicat direct, nu își face cunoscută opera. Oricât de bună ar fi promovarea din partea editurii este necesar ca autorul să fie cel care se evidențiază și se expune. Editura, singură, nu poate face minuni.

Știm că sunteți nerăbdători să vă vedeți cartea publicată, dar trebuie să înțelegeți că este un proces care necesită muncă și atenție, iar ,,graba strică treaba”. Editura Velvet Story se axează pe calitate, nu pe cantitate. Din momentul în care s-a semnat contractul și până la apariție, durata procesului poate fi de 5-6 luni, în funcție de volumul de muncă al editurii.

Acest mic ghid de publicare a cărții nu este în niciun caz exhaustiv. Așa cum editura își rezervă dreptul să modifice anumite prevederi, pentru a optimiza oferta făcută autorului, la fel de bine venite sunt ideile și propunerile din partea autorului în discuția cu editura.

Cei care doresc să analizeze ofertele editoriale Velvet Story, pot accesa link-ul OFERTE EDITORIALE.

DIASPORA: Primim manuscrise din diaspora.

Pentru manuscrisele trimise spre evaluare, cererile de informații suplimentare cât și orice altă comunicare cu editura se pot face prin e-mail  pe adresa manuscris@velvetstory.ro sau prin poștă la adresa : Strada Tufanului, nr 3C, Mogoșoaia, 077135, jud Ilfov.

IMPORTANT: Dacă nu sunteți hotărâți să publicați la noi sau să așteptați răspunsul, nu trimiteți manuscrisul. În perioada de analiză (cele 30/60 zile) să vă retrageți, ar fi o lipsă de respect față de munca editorului, cel care vă analizează manuscrisul. Și ne rezervăm dreptul de a face cunoscut, public, acest aspect, fiind un semnal de alarmă către celelalte edituri, în ceea ce privește autorul respectiv, și anume neseriozitatea.

Acestea fiind zise….Așteptăm să vă citim! Mulțumim!

Back to Top
Product has been added to your cart