Karma-i o zdreanță!

Dintre o viață fără iubire și iubire fără viață, tu ce ai alege? Aparent suntem stăpâni pe propria ființă, pe alegerile pe care le facem, dar de fapt judecătorul este destinul și ne supunem planurilor lui. Îmi este ușor să cred că viața nu este doar o înșiruire de evenimente fără noimă, ci că este o țesătură de trăiri trecute și prezente, ale cărei noduri reprezintă punctele de cumpănă, greșelile și speranțele îndurate, marcante sau pierdute ale unei alte vieți care ne formează un viitor. Karma – acea forță care ne măsoară cu o privire exigentă, ne dă șansă după șansă să ne revanșăm, să trăim autentic, dar cu o lecție învățată, însă este și de așteptat să nu joace întotdeauna curat.

Pe terenul Simonei Tănăsescu nu face nimeni altcineva jocurile, ci doar ea le domină. Într-un ritm care îți face inima să tresară, venele să îți zvâcnească, temperatura să îți crească, senzațiile să te furnice și să te înfierbânte, ceea ce vei întâlni în cartea ei te va cuceri, te va dărâma și te va transforma deopotrivă. „Karma-i o zdreanță!” te supune unor trăiri unice, explorează un erotism incitant și pasional, care cu fiecare scenă provoacă pudicul și lasă deoparte orice inhibiții, mânuiește plină de farmec un fir al acțiunii ce ispitește vizualul. Cartea cere să fie însoțită de avertismentul 18+, căci din povestea atât de captivantă, de intrigantă, de spumoasă, eroticul este elementul cheie care aprinde focul.

„Karma-i o zdreanță!” reunește sub același dom al tentației, al plăcerii și al neprevăzutului trei părți, din care se desprind trei povești, trei perechi, trei vieți, dependente una de cealaltă, în care timpul nu iartă, dar nici nu uită. Un El și o Ea, o iubire ce transcende, un trecut, un prezent și un viitor care îi leagă, îi desparte, îi reunește, îi trădează, îi chinuie, îi împlinește – povestea lor smulge lacrimi, indignare, zâmbete, fiori și dincolo de toate, se instalează confortabil în suflet.

Personajele principale se găsesc într-un univers în care pașii le sunt ghidați în aceeași direcție de o forță de neoprit. Nu e loc de coincidențe atunci când Karma hotărăște că e momentul potrivit; nu i te poți opune planurilor ei și trebuie să accepți fatidicul; Karma este ispită, provocare, pariu, sacrificiu, factor excitant și sadic. El și Ea își schimbă înfățișarea, numele, originea, însă o privire, un gând, o senzație rămân aceleași, și fie că se întâlnesc în 1859 sau în 2020 sau în 2330, iubirea lor se lovește mereu de un zid.

În India anului 1859 era un doctor englez, traversând oceanul cu scopul de a se îngriji de oamenii acelei lumi fascinante, dar mizere și marcată de boală. Nu a descoperit doar o altă cultură, un pământ zguduit de războaie, un trai la limita subzistenței, ci și plăcerea neștiută de a se pierde în trupul unei femei, de a experimenta sexul așa cum nu o putea face cu logodnica lui decentă – deși era greșit față de ea – și de a recunoaște iubirea adevărată atunci când i se arată. Din visele care îl bântuie și gândurile și senzațiile care se ridică din negura nopții, o prințesă indiană îi ajunge mai întâi în infirmerie și apoi în brațe. Cine sunt ei și mai ales, ce înseamnă unul pentru celălalt?

Impresar de succes în București, în 2020 este un bărbat ce poate avea orice femeie își dorește. Patul nu îi este gol, iar partenera niciodată nesatisfăcută. Pe plan profesional e pe un drum ascendent, trebuie doar să fie și convingător. După o noapte petrecută în compania unei străine, cu care pasiunea este electrizantă și hipnotică, o minciună spusă la momentul nepotrivit poate schimba totul, însă în bine sau în rău? Premeditată, predestinată, karmică, povestea lor se consumă cu patos, capătă sens și putere. Până la primul pas greșit, cine sunt ei și ce au învățat?

Serenissima este în 2330 Veneția de altă dată, unde viața nu mai este cum o știam sau cum o știm, ci dominată de principii, concepții și idealuri de la cele mai meschine la cele mai brutale. Un sistem de conducere ce a împărțit oamenii pe categorii sociale, bărbații sunt mâna de fier, iar femeile supusele. Viața nu are milă de fetele sărace, iar iluzia e creată de a deveni curtezană în localurile unde dogi, miniștrii, cardinali își satisfac viciile. Ea nu are alt viitor, deși își dorește o soartă mai bună, și acceptă realitatea. Când el îi apare în cale, pericolul are parfum de dragoste și plăceri ascunse, dar iubirea este interzisă. Cine sunt ei? Jumătăți care înfruntă karma, se regăsesc în gânduri, trăiri, însă care a fost prețul și ce mai au de îndurat în continuare?

În scrierea Simonei Tănăsescu totul pare simplu – iubirea este motiv, cauză și efect. Pusă împreună cu scene de un erotism arzător și detalii și descrieri ale unor vremuri reale sau imaginare, povestea totuși se complică frumos în intrigi și suspans. Personajele au o vibrație care îți captează atenția, acțiunea se împarte în valuri de senzații, mister și dramatic, iar construcția ideii principale ascunde puncte culminante care îți taie răsuflarea. Fie că este blestem sau destin, celor din urmă – Stefano și Renna – fiecare sfârșit le-a dat șansa unui nou început.

„Karma-i o zdreanță!” este o lectură care se dezbracă provocator de secrete și se îmbracă în dorință. El și Ea își vorbesc dincolo de cuvinte și explorează sentimente care nu se dau uitate niciodată. Este o carte în care riști să te pierzi sau te abandonezi trăirilor, fiecare capitol trezind imagini dintre cele mai febrile.

Leave a comment