Acasa
Magazin
Favorite0

(+40) 720 063 123

(1)

Podul Scorpionilor

“Podul Scorpionilor” este o carte-document care aduce informaţii reale, credibile, obiective, despre participarea trupelor româneşti la confruntările din Irak, din aprilie-august 2004, din zona oraşului Nasiriyah. Punctul culminant al luptelor a fost noaptea de 14 spre 15 mai 2004, atunci când guvernatoarea Barbara Contini era asediată de insurgenţi în clădirea Autorităţii Provizorii a Coaliţiei din oraşul Nasiriyah.

38,00 lei

Cumpără rapid Compară

„Podul Scorpionilor” – este o carte de război care aduce informaţii reale, credibile, obiective, despre participarea trupelor româneşti la confruntările din Irak.

 „Podul Scorpionilor” este o carte-document în care se discută despre luptele din aprilie-august 2004, din zona oraşului Nasiriyah. Punctul culminant al luptelor a fost noaptea de 14 spre 15 mai 2004, atunci când guvernatoarea Barbara Contini era asediată de insurgenţi în clădirea Autorităţii Provizorii a Coaliţiei din oraşul Nasiriyah.

Jurnalistul Radu-Costin Dobriţoiu a trăit emoţiile acelor evenimente fiind integrat în Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, în tabăra White Horse, însoţindu-i pe militarii olteni în Irak pentru a doua oară după misiunea din Afganistan, din 2002. Denumite „Batagglia dei ponti” – cu referire la podurile ce traversau Eufratul în oraşul Nasiriyah – luptele erau cele mai puternice confruntări în care au fost angajate trupele italiene după cel de-Al Doilea Război Mondial. Flancul de est a fost asigurat, acum 17 ani, de Batalionul 26 Infanterie care a avut ca misiune protecţia „Podului Scorpionilor”, cel mai îndepărtat punct de trecere peste Eufrat, al patrulea pod, la Est de Nasiriyah. Autorul foloseşte numeroase surse, pornind de la informaţiile publicate de militarii şi jurnaliştii italieni, date de la aliaţi, adăugând interviuri şi corespondenţe jurnalistice realizate în acea perioadă chiar în Irak cu militari şi lideri ai Coaliţiei Multinaţionale.

Greutate 0,35 kg
Tip de produs

Carte

Autor

Editură

Format

ISBN

Tip Copertă

Produs

1 recenzie pentru Podul Scorpionilor

  1. Scorpionul

    Interesantă

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top
Product has been added to your cart